Hoofdmenu
ENGLISH  |  DUTCH
Porsche Classic Center Gelderland

 

Contact
Porsche Classic Center Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 901

F +31 (0)26 356 0 930
info@porscheclassiccentergelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
8.30 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu

Historic Grand Prix Zandvoort

Porsche zorgt voor spektakel.


5 augustus 2016 - Evenals in voorgaande jaren is Porsche ook ditmaal prominent aanwezig tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort, die plaatsvindt van 2 tot en met 4 september. Speciaal voor de Historic Grand Prix Zandvoort, binnen slechts enkele jaren uitgegroeid tot een van de populairste oldtimer-evenementen in Europa, komen er enkele zeer spectaculaire auto’s uit de fabriekscollectie van Porsche naar ons land. Zo zijn onder meer de legendarische race Porsches 917, 956 en 935 vertegenwoordigd. Tot de rijders die met de Porsches in actie komen, behoren de beide Nederlandse Le Mans-winnaars Gijs van Lennep en Jan Lammers in actie, alsmede de vermaarde ontwerper Harm Lagaaij, die aan de basis stond van vele Porsche modellen.

Bij slechts weinig merken is de autosport zo diep in het DNA geworteld als bij Porsche. Zo behaalde het merk eerder dit jaar al de 18e algehele overwinning tijdens de 24 Uur van Le Mans – meer dan welk ander merk ook – en kan Porsche bogen op ruim 30.000 racezeges wereldwijd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Porsche zijn racehistorie koestert en de successen van weleer tijdens prominente klassiekerevenementen als de Historic Grand Prix Zandvoort in herinnering roept. Ook in de afgelopen jaren al konden de tienduizenden bezoekers op Circuit Park Zandvoort genieten van fraaie historische Porsches, maar met de voor dit jaar aangekondigde auto’s wordt de lat weer een stukje hoger gelegd.

Zo komt de legendarische Porsche 917, een van de meest iconische raceauto’s aller tijden, maar liefst in twee varianten naar Zandvoort. Allereerst de Porsche 917 ‘Kurzheck’ uit 1970, uitgevoerd in de fraaie kleuren van Gulf, die beroemd werden door de film ‘Le Mans’ van Steve McQueen. De Porsche 917 was de auto waarmee Porsche in 1970 de eerste overwinning in Le Mans behaalde en ook Gijs van Lennep scoorde een jaar later zijn eerste zege in Le Mans met dit type. De auto’s in Gulf-kleuren werden ingezet door het JW Automotive-team van John Wilment en John Wyer, dat vaak een serieuze concurrent voor het fabrieksteam en de aan de fabriek gelieerde renstal Porsche Salzburg was.

De andere 917-variant is de Porsche 917/30, een open sportwagen in de kleuren van Sunoco, die in 1973 dominant was in de Noord-Amerikaanse CanAm-serie. Aan het eind van het seizoen had kampioen Mark Donohue, uitkomend voor het team van Roger Penske, met zes opeenvolgende zeges uit acht wedstrijden ruim twee keer zoveel punten behaald als George Follmer, die als tweede in het kampioenschap eindigde.