Hoofdmenu
ENGLISH  |  DUTCH
Porsche Classic Center Gelderland

 

Contact
Porsche Classic Center Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 901

F +31 (0)26 356 0 930
info@porscheclassiccentergelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu
Klaar voor een nieuw avontuur: Porsche Cayenne transformeert tot avontuurlijke offroader.

Klaar voor een nieuw avontuur: Porsche Cayenne transformeert tot avontuurlijke offroader.

30 april 2024 -  In het jaar dat Porsche Nederland het 75-jarig bestaan viert, laat de oudste Porsche importeur ter wereld zien dat het niet alleen dromen kan waarmaken maar ze ook nieuw leven kan inblazen. Een Cayenne Turbo van de eerste generatie (E1), die dankzij de toewijding van Nederlandse Porsche technici en met behulp van originele Porsche Classic onderdelen is omgebouwd tot een avontuurlijke offroader, laat zien welke wendingen dromen bij Porsche kunnen krijgen.

Bij zijn introductie in 2002 was de eerste Porsche Cayenne een droomauto nieuwe stijl: voor het eerst konden vijf personen tegelijkertijd het Porsche gevoel beleven. Niet alleen op de openbare weg, maar ook buiten de gebaande paden. De Cayenne was SUV en sportwagen in één. Dat concept sloeg aan: in totaal bouwde Porsche maar liefst 276.652 exemplaren van de eerste generatie Cayenne. Inmiddels is de Cayenne een vaste waarde in het gamma van Porsche.

Porsche Cayenne klaar voor nieuw avontuur

Met zijn veelzijdige karakter is de Cayenne vanaf het begin een auto geweest die inspireerde tot het beleven van avonturen. Door het hoge kwaliteitsniveau rijden er nog veel van deze Cayenne modellen in Nederland. Omdat het laatste model van de E1-reeks meer dan 10 jaar geleden van de band rolde, wordt hij bij Porsche officieel gezien als Classic. Hierdoor is een Cayenne E1 het perfecte uitgangspunt voor nieuwe, avontuurlijke dromen. Porsche Classic draagt zorg voor alle Porsche modellen waarvan de productie inmiddels 10 jaar of langer geleden is beëindigd. Sinds 2020 is Porsche Classic ook verantwoordelijk voor de onderdelenvoorziening van de Cayenne E1.

2024-04-03 Porsche Cayenne E1-32

Het project: bouw de ultieme avontuurlijke offroader 

Met het 75-jarig jubileum in het achterhoofd maar vooral om te laten zien hoe Porsche Classic ook met de Cayenne als uitgangspunt dromen nieuw leven kan inblazen, gaf Porsche Nederland opdracht voor het realiseren van een bijzonder project: bouw met behulp van de expertise van de Porsche Centra en met gebruik van bestaande Porsche Classic onderdelen de ultieme avontuurlijke offroader.

Stap 1: zoektocht naar de juiste Cayenne

Het project startte met de zoektocht naar een geschikte Cayenne. De keuze viel op een origineel in Nederland geleverde Cayenne Turbo uit 2004. Uit de documentatie bleek dat deze auto voor een groot deel van zijn leven in onderhoud was geweest bij een officieel Porsche Centrum. Dat betekent dat service en onderhoud in die periode zijn uitgevoerd volgens de richtlijnen van Porsche en dat daarbij gebruik is gemaakt van originele onderdelen. Dit geldt als een kwaliteitswaarborg, die bij aankoop van elke gebruikte of klassieke Porsche als een belangrijk pluspunt wordt gezien.

Stap 2: technische conditie verbeteren 

Dat de klassieke Cayenne Turbo door de jaren heen goed was gebruikt, kwam onder meer tot uiting in de technische staat van de auto. Na een uitgebreide diagnose en inspectie bleek dat bepaalde componenten vervangen dienden te worden. Uiteraard werden hiervoor originele onderdelen gebruikt. Na de grote onderhoudsbeurt van de motor was de Cayenne Turbo in technisch opzicht weer in perfecte conditie. 

Ook de carrosserie liet duidelijke gebruikssporen zien. Vakkundige schadeherstellers werkten alle deukjes en krassen vakkundig weg. Na het polijsten van de lak en het vervangen van sierlijsten was de carrosserie weer als nieuw. Natuurlijk werd ook het interieur grondig aangepakt, hier werden waar nodig eveneens reparaties uitgevoerd. Met behulp van de kennis en ervaring van de specialisten van Porsche én het gebruik van originele reconditioneringsmiddelen was de Cayenne ook van binnen al snel weer zo goed als nieuw.

Stap 3: de transitie

Al na de stappen 1 en 2 stond er een Porsche Cayenne die klaar was voor een nieuw leven. Toch was dit nog maar het begin. Voor de transformatie tot de ultieme, avontuurlijke offroader was het uitgangspunt dat er uitsluitend gebruikgemaakt werd van onderdelen en accessoires die via Porsche (Classic) beschikbaar zijn in de webshop van Porsche. 

De Offroad wielenset (18 inch) staat letterlijk aan de basis van het robuuste uiterlijk. Deze velgen zijn exclusief voor de E1 Cayenne en gelimiteerd op 150 sets. De bijpassende noppenbanden zijn klaar voor de zwaarste omstandigheden. Andere elementen die bijdragen aan het avontuurlijke karakter van deze unieke Cayenne zijn de Adventure stickerset die zorgt voor een opvallend contrast en het Transsyberia dakrek met verlichting. Het avontuur schuilt zelfs in details: ook de nieuwe Adventure spatlappen zijn originele Porsche onderdelen.

Avontuur hoeft niet gelijk te staan aan verdwalen: in het interieur valt het PCCM Plus Cayenne navigatiesysteem op. Het uiterlijk daarvan sluit naadloos aan op dat van de klassieke Cayenne, maar dit systeem met kleurendisplay beschikt over moderne features als touchscreen bediening, smartphone-integratie (Apple CarPlay en Android Auto) en digitale radio (DAB+).

2024-04-03 Porsche Cayenne E1-16

Vijf Porsche Classic dealers in Nederland

Met deze ‘ultieme avontuurlijke offroader’ laat Porsche zien dat het alles in huis heeft om verder te dromen met bestaande Porsche modellen: van technische expertise tot en met de juiste accessoires. Liefhebbers die bijvoorbeeld met een Cayenne een nieuw, avontuurlijk project starten, kunnen dat bovendien stap voor stap doen. Een technische inspectie, gevolgd door onderhoud en eventuele reparaties bij een officieel Porsche Centrum is een goed begin. Beschikbare onderdelen van Porsche en Porsche Classic zijn tevens verkrijgbaar via de Porsche Webshop. In Nederland zijn Porsche Centrum Amsterdam, Eindhoven, Gelderland, Leusden en Rotterdam gecertificeerd Porsche Classic dealer.

2024-04-03 Porsche Cayenne E1-3

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.