Hoofdmenu
ENGLISH  |  DUTCH
Porsche Classic Center Gelderland

 

Contact
Porsche Classic Center Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 901

F +31 (0)26 356 0 930
info@porscheclassiccentergelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu

Moderne infotainmentsystemen ook voor jongere Porsche-klassiekers.

Aanbod uitgebreid.

19 januari 2023 -  Met Porsche Classic Communication Management (PCCM) en Porsche Classic Communication Management Plus (PCCM Plus) levert Porsche Classic sinds twee jaar twee infotainmentsystemen voor tal van klassiekers en youngtimers van het merk. Deze retrofit-systemen maken het onder meer mogelijk om Apple CarPlay (vanaf iPhone 5) en Android Auto™ te gebruiken voor het afspelen van media, muziek, navigatie en telefonie. Porsche heeft nu ook overeenkomstige infotainmentsystemen voor de zesde generatie van de 911 (de 997 van de modeljaren 2005-2008), de 987 Boxster- en Cayman-generatie (2005-2008) en de eerste generatie E1 Cayenne (2003-2008). 

“De vraag naar moderne infotainmentsystemen voor onze klassiekers is erg groot. Al snel na de verkoopstart van de eerste units voor achteraf-inbouw ontvingen we ook vragen van eigenaren van de 997-generatie”, licht Ulrike Lutz, hoofd van Porsche Classic, toe. “Daarom breiden we nu het Porsche Classic Communication Management Plus-assortiment voor achteraf-inbouw verder uit.”

Dezelfde look & feel

De bovengenoemde Porsche-modellen waren optioneel al leverbaar met het Porsche Communication Management (PCM) van de tweede generatie in 2-DIN-formaat. Het nieuwe PCCM Plus vervangt deze originele ingebouwde systemen, net als de CDR 23 CD radio in de Cayenne en de CDR 24 CD radio in de Boxster en Cayman. De look & feel ervan zijn gebaseerd op de originele componenten in de auto, zoals het bedieningspaneel van de airco en de bedieningsknoppen. Op die manier heeft Porsche Classic het nieuwe PCCM Plus naadloos in het ontwerp van toen geïntegreerd. Ondersteunde apparatuur, zoals versterkers, luidsprekers of antennes, kan nog steeds worden gebruikt, net als de navigatiedisplays in het instrumentenpaneel.

Het PCCM Plus is uitgerust met een 7 inch touchscreen met moderne graphics. Dankzij DAB+ zijn digitale radiozenders uit heel Europa te ontvangen. De bestuurder heeft toegang tot de nieuwste boordnavigatie met Porsche-specifieke points of interest in 2D of 3D. In de toekomst biedt Porsche met regelmaat ook kaartupdates aan. Media afspelen is mogelijk via USB-stick, Bluetooth® en via Apple CarPlay (vanaf iPhone 5) en Android Auto™. Een andere functie is de boordcomputer met een aantal handige rijgegevens. In de 997 en 987 Boxster en Cayman zijn ook persoonlijke auto-instellingen op te slaan. Afhankelijk van de uitrusting van de auto is deze geheugenfunctie te gebruiken voor de verlichting, ruitenwissers, airconditioning en portiervergrendeling.

De nieuwe PCCM Plus-systemen kosten € 1687,95 (incl. btw, excl. inbouw). De infotainmentsystemen en het separaat verkrijgbare kaartmateriaal zijn te bestellen via de Porsche Classic Online Shop of bij de Porsche Centra. Uiteraard kunnen Porsche Classic Partners of Porsche Centra de inbouw van de apparatuur verzorgen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.