Hoofdmenu
ENGLISH  |  DUTCH
Porsche Classic Center Gelderland

 

Contact
Porsche Classic Center Gelderland

Ressenerbroek 2

6666 MR Heteren

T +31 (0)26 356 0 901

F +31 (0)26 356 0 930
info@porscheclassiccentergelderland.nl

 

Openingstijden

ma t/m vrij
7.30 - 18.00 uur

zaterdag
9.00 - 17.00 uur

zondag
gesloten

 

 

Modellen
Hoofdmenu
Netwerk van Porsche Charging Lounge snellaadstations verder uitgebreid

Netwerk van Porsche Charging Lounge snellaadstations verder uitgebreid

Nieuwe Porsche snellaadlocatie en hogere capaciteit.

19 juni 2024 -  Porsche heeft haar netwerk van snellaadstations verder uitgebreid. Na de opening van de zogenaamde Porsche Charging Lounges in Bingen am Rhein (vlakbij Frankfurt), Estenfeld (onder de rook van Würzburg) en Koblach (Oostenrijk) is een vierde locatie recent geopend in het Duitse Ingolstadt. Daarnaast is de laadcapaciteit op de reeds bestaande locaties verhoogd van 300 kW naar 400 kW. 

De nieuwste Porsche Charging Lounge bevindt zich op het terrein van Porsche Centrum Ingolstadt, direct gelegen aan de belangrijke Duitse snelweg A9. Zowel volledig elektrische als plug-in hybride modellen kunnen gecertificeerde groene stroom laden bij vier krachtige laadpalen die 24 uur per dag geopend zijn. 

Bestuurders van de nieuwe Porsche Taycan profiteren daarnaast van de verhoging van de maximumlaadsnelheid naar 400 kW: de nieuwe Taycan kan namelijk tot 320 kW snelladen. Hierdoor is het mogelijk om liefst vijf minuten met een snelheid van boven de 300 kW te laden. De nieuwe elektrische Porsche Macan kan daarnaast van 10% tot 80% batterijcapaciteit laden in ongeveer 21 minuten. 

img_6

Eenvoudige toegang tot Porsche Charging Lounge met uitgebreide faciliteiten

Een plezierig bezoek aan de Porsche Charging Lounge wordt niet alleen gefaciliteerd door  snelle laadtijden, ook faciliteiten als een modern sanitair, Wi-Fi en een selectie hapjes en drankjes ontbreken niet. In Ingolstadt wordt het aantal van vier laadpalen op termijn verder uitgebreid. 

De Porsche Charging Lounges worden weergegeven in het navigatiesysteem en in de My Porsche App. Dankzij de Porsche Charging Service liggen de laadkosten van 39 eurocent per kilowattuur op hetzelfde lage niveau als andere snellaadstations binnen het Porsche netwerk. 

Voor toegang tot de snellaadstations en de lounge is een Porsche ID vereist. Deze moet gekoppeld zijn aan de auto. Als het kenteken gekoppeld is aan het Porsche ID, gaat de slagboom automatisch open met behulp van kentekenherkenning. Als alternatief hebben de gebruikers toegang tot de locatie en de lounge via de Porsche Charging Services pas of een QR-code van de MyPorsche-app.

img_1

700.000 laadpunten in 24 landen

De eigen snellaadstations van Porsche vormen een aanvulling op de investeringen waarmee de sportwagenfabrikant de afgelopen jaren de overstap naar elektrische en plug-in hybride auto’s heeft gestimuleerd. De Porsche Charging Service maakt toegang tot wereldwijde laadpunten van verschillende aanbieders mogelijk. In Europa bevinden zich momenteel zo’n 700.000 oplaadpunten in 24 landen. Daaronder bevinden zich zo’n 30.000 laadpunten met meer dan 150 kW DC-laadvermogen. 

Meer dan 845 Porsche-dealers - waaronder die in Nederland - hebben een bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de wereldwijde laadinfrastructuur. Tot nu toe zijn bij het wereldwijde dealernetwerk van Porsche meer dan 1500 krachtige oplaadpunten in gebruik genomen. 

img_5

img_3

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.